Vormgeven, handig apps, content

“Kun je misschien ook vormgeven?”

Hoe vaak ik die vraag wel niet heb gehad. Marketeers of communicatie experts moeten tegenwoordig van alle markten thuis zijn. Als het even kan dus ook vormgeven. En eerlijk is eerlijk, het is ook wel makkelijk als je zelf je plannen ook nog eens mooi kunt opmaken of je je social media post kunt voorzien van passend beeld. Uitgebreide kennis van Photoshop, InDesign of Illustrator heb je dan echt niet persé nodig.

Handige apps

Er zijn enkele tools die handig zijn wanneer je niet alle Adobe skills bezit, maar toch iets leuks wilt maken. Zo is er Adobe Spark. Hier kun je eenvoudig gratis online een account maken. Hier kun je gebruik maken van bestaande thema’s die je stap voor stap kunt bewerken of zelf met een blanco pagina starten. Vaak kun je ook direct het juiste formaat (bijv. Instagram-vierkant) selecteren. Adobe Spark is voorzien van mooie filters, opmaakelementen en lettertypes. Het is gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Binnen een paar clicks heb je zo iets moois gemaakt.

En heb je op je mobiel ‘Pic Collage’ al gedownload? Een handige app om collages te maken, tekst in je foto’s te plaatsen, kaders en filters toe te passen en ze snel te posten. De app heeft ook wat ‘photoshop’ opties; bijvoorbeeld elementen vervagen/wegpoetsen in je foto, kleuren bijstellen of een focus aanbrengen. Handig wanneer je onderweg bent en een foto net even wilt bijwerken voordat je deze post. Wanneer je gebruik maakt van de gratis app, krijg je een ‘Pic Collage’ logo in je beeld. Voor eenmalig € 2,99 kun je deze optie ‘afkopen’ en heb je geen last meer van ongewenste logo’s in je kunstwerkjes .

Succes!

Het Marketingloket, Nelien