Gastbloggen

Gastbloggen = linkbuilding ✅⁠

Er zijn heel veel factoren die door Google worden meegenomen om jouw ranking in de organische zoekresultaten (SEO) te bepalen. Van de zoekwoorden op je website (content), tot laadsnelheid en de werking van je mobiele website (techniek) tot autoriteit (o.a. linkbuilding).

Het aantal relevante & waardevolle (dus niet zomaar elk willekeurig linkje) linkjes dat naar jouw website verwijst, telt ook mee. ⁠

Vergroot je expertstatus: ga gastbloggen

Nee, het heeft geen zin om als een gek linkjes met iedereen om je heen uit te gaan wisselen. Nogmaals, het moeten relevante en waardevolle linkjes zijn. Een manier om wel zelf actief te werken aan linkbuilding is gastbloggen. Schrijf een uniek blog over jouw expertise en publiceer dit op een andere website. Er zijn vast relevante websites over jouw vakgebied die blij zijn met een interessant blog van jou. ⁠⁠

Goed om te weten: een linkje telt één keer meer. Het maakt dus niet uit hoeveel gastblogs je voor een website schrijft. Een keer is al voldoende om de link mee te laten tellen voor je linkbuildingscore.  

Gastbloggen vergroot direct je zichtbaarheid bij nieuw publiek (dan ga ik er vanuit dat je blogt op een website die relevant is voor jouw doelgroep) en wanneer je een link kunt leggen vanuit het blog naar jouw website, telt het ook nog eens mee in je SEO-score. Win, win.

De koffie
staat klaar

Heb je een vraag, wil je kennis maken of denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Laat dan gerust van je horen. Stuur via onderstaand formulier een berichtje en je hoort snel van mij.

Het Marketingloket maakt marketing makkelijk. 

stel mij een vraag