Hieronder vind je een handig lijstje met mijn favoriete marketingtools – van programma’s tot boeken – en hulptroepen waar ik als ondernemer graag mee werk. Ze maken delen van mijn werk makkelijker zodat ik mij zoveel mogelijk bezig kan houden met de dingen waar ik goed in ben en die ik leuk vind: marketing voor jou makkelijk maken.

Mijn favoriete tools voor vormgeving:

CANVA

Canva is een top tool wanneer jij zelf aan de slag wilt met vormgeving. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het maken in Canva: van social media posts, tot zoom-achtergronden en posters tot websites. En je hoeft geen designer te zijn.

Ga voor de betaalde versie om je eigen huisstijl te kunnen uploaden en consistent al je ontwerpen te creëren.

ADOBE SPARK

Adobe Spark is de online tool van Adobe (van o.a. ontwerpprogramma’s Photoshop, Illustrator en InDesign) die ik gebruik voor het maken van nieuwbrieven in de vorm van super visuele one-pagers.

Spark werkt simpel; het is plug and play. Met de betaalde versie kun je je huisstijlelementen uploaden om zo al je uitingen te maken in jouw unieke huisstijl.

PIKTOCHART

Nog zo’n fijne online tool: Piktochart. Met Piktochart maak ik voor mijn opdrachtgevers infographics. Met toffe pictogrammen, afbeeldingen, lettertypes en kleuren kun je een boodschap al snel vertalen in een visueel verhaal.

Piktochart zit bomvol voorbeelden, dus heb je even geen inspiratie, kun je hier ontzettend veel ideeën opdoen.

Mijn favoriete tools voor
ondernemen + organiseren:

Sorry, ik wil hier even pleiten voor PowerPoint.

Ja, sorry, ik wil hier even pleiten voor PowerPoint. Ik vind het een top tool. Veel mensen denken dan aan saaie presentaties op een groot scherm. Maar hé, er kan veel meer met PowerPoint. Ik schrijf er regelmatig mijn plannen in – vaak in een liggend document (ja, ik wil ook opvallen als ondernemer, ik doe dat o.a. door mijn plannen op een liggend A4 aan te leveren)- of bouw er planningen in. Wat het ook is, ik kan alle kanten op in PowerPoint en deel zo mooi mijn eigen pagina’s. Makkelijker dan in Word. Ik werk met pictogrammen, kleuren, lettertypes, tabellen en maak mijn eigen sjablonen in mijn huisstijlkleuren. Ik kan in PowerPoint alles veel beter vormgeven dan in Word. Ik zou zeggen; probeer het ook eens, geef PowerPoint (naast alle toffe online programma’s) eens een kans.

Trello helpt mij al mijn ideeën te ordenen.

De gratis versie van Trello helpt mij al mijn resultaten, ideeën, plannen en wensen te ordenen. Een bord voor het monitoren van mijn omzet, een bord voor mijn Social Media kanalen, een bord voor blog ideeën, een bord met mijn website wensen. Hier sla ik alles op en begin ik, op mijn -Whoehoe, it’s Maandag- bord, elke maandagochtend mijn werkweek. Werkt tof. En nog mooier, je kunt het met fijne foto’s (ook eigen!) en kleuren helemaal naar jouw smaak inrichten.

Dropbox is vanaf dag 1 mijn grootste vriend.

Ik heb vanaf dag 1 vanuit Dropbox gewerkt. Al mijn mappen en bestanden staan daarin. Ideaal. Zo kan ik altijd en overal bij al mijn documenten. Heb ik een keer mijn laptop niet bij mij kan ik op iedere willekeurige computer online inloggen bij Dropbox en ik kan bij al mijn bestanden. Mocht mijn laptop sneuvelen, ik denk er liever niet aan, maar toch; ik kan ergens anders inloggen en overal bij. Soms deel ik een map met een opdrachtgever. Heel handig wanneer we samen aan iets werken, bijvoorbeeld het vullen van een contentkalender of het zoeken en opslaan van geschikte beelden.