Stap voor stap een beetje klimaatbewuster

Regio Noordoost Brabant

Vraag

Regio Noordoost Brabant is een samenwerking van en door 17 gemeenten en 2 waterschappen. Gezamenlijk worden er in de regio maatschappelijke en economische uitdagingen opgepakt die we alleen door samenwerking voor elkaar krijgen. Help jij ons met projecten op het gebied van klimaatbewustzijn?

antwoord

Ja, ik wil. Wie niet? We hebben allemaal met klimaatverandering te maken. We merken het elke dag. Ik zet mij er dan ook graag voor in om de bewustwording rondom groen en het klimaat te vergroten. Van communicatieplan tot Klimaatwarenhuis; ik werk aan mooie projecten.

Project: Klimaatadaptatie

Uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, water- en klimaatbewustzijn kom je in elke gemeente tegen. Iedereen moet er mee aan de slag. In het projectteam klimaatbewustzijn van de Regio Noordoost-Brabant bundelen we onze ervaringen en kennis om samen het klimaatbewustzijn van de inwoners van de regio te vergroten.

One page Spark

Binnen dit project denk ik mee en doe ik mee.

Klimaatwarenhuis

Online Klimaatwarenhuis

Samen met de Provincie Noord-Brabant heb ik het ‘Online Klimaatwarenhuis’ ontwikkeld. Van idee tot uitvoering; ik ben overal bij betrokken geweest. En nu dus heel trots.

Het online Klimaatwarenhuis is een plek om te inspireren en informeren. Van draaiboek tot Facebookpost en van actieplan tot video; je vindt hier alles om aan de slag te gaan met eigen klimaatacties.

Communicatieplan 'Afkoppelen'

Voor het burgerinitiatief Met Elkaar Voor Mekaar in Sint-Michielsgestel schreef ik een communicatieplan als onderdeel van het totale projectplan ‘Afkoppelen in Sint-Michielsgestel’. Hoe krijg je inwoners zo ver dat ze de regenpijp afkoppelen van het riool? Van doelgroep tot boodschap, middelenmix en planning.

Educatie

Kinderen hebben de toekomst. Dus waarom zouden we deze groep nu al niet wegwijs maken over duurzaamheid en het klimaat? Er is en wordt ontzettend veel ontwikkeld voor het onderwijs. Wij maken een inventarisatie om overzicht te houden en als organisatie de juiste keuze te kunnen maken.

Digitale nieuwsbrief

In de regio pakken we uitdagingen gezamenlijk op. We delen onze kennis en ervaringen en leren van elkaar. Elk kwartaal maak ik een nieuwsbrief over de projecten die plaatsvinden binnen het thema ‘Klimaatadaptatie’. Hiermee inspireren en informeren we iedereen over alle projecten en successen die geboekt worden.

Goed om te weten: de digitale nieuwsbrief ‘Klimaatadaptatie Regio Noordoost Brabant’ maak ik met Adobe Spark. Meer over weten? Kijk hier!

Binnen 5 maanden ruim 4.000 bezoekers voor het Online Klimaatwarenhuis maakt me trots.

Meer weten?

Bel Nelien 06 – 19 93 07 79 

 

Nieuwsgierig
naar meer?

De koffie
staat klaar

Heb je een vraag, wil je kennis maken of denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Laat dan gerust van je horen. Stuur via onderstaand formulier een berichtje en je hoort snel van mij.

Het Marketingloket maakt marketing makkelijk. 

stel mij een vraag