Ik heb wel eens gezocht, maar volgens mij liggen ze niet voor het oprapen, software om mooie online magazines te maken. Vandaar dat ik met Adobe Spark, en de tool om een one pager te maken, aan de slag ben gegaan. En ik ben enthousiast.

One pager
Het woord zegt het al; een one pager bestaat uit één enkele pagina. Het is een pagina die, wanneer je scrollt, stuk voor stuk wordt opgebouwd uit onderdelen. Tekst, foto’s en filmpjes, infographics, opsommingen en tabellen; je kunt van alles kwijt in een one pager. Het wordt op een overzichtelijke manier gepresenteerd.

Adobe Spark
Adobe Spark is gratis (de basis versie) online software om uitingen vorm te geven. Van social media posts tot flyers en posters. En dus ook one pagers. Adobe Spark geeft je vaste lay-outs waarmee je eenvoudig zelf aan de slag kunt. Het invoegen van tekst en foto’s of filmpjes is eenvoudig. Qua vormgeving kun je kiezen uit verschillende lettertypes en kleuren. Ga je voor de betaalde versie, dan kun je een eigen profiel aanmaken met je huisstijl kleuren en lettertypes en je eigen logo toevoegen.

De one pager is gekoppeld aan een URL. Deze kun je eenvoudig delen in mail op social media of waar dan ook. Bonus: wanneer je inlogt in Adobe Spark kun je het aantal keer dat je one pager is bekeken zien. Toch leuk.

Voor Citymarketing ’s-Hertogenbosch maakte ik deze one pager. Het verhaal van Den Bosch kun je op papier uitschrijven, maar volgens mij draait het om beleving en gevoel, en breng je dat het beste over met beeld. Dus in deze one pager veel grote beelden en filmpjes om het verhaal zo goed mogelijk over te brengen.

One pager Adobe Spark

Inspiratie

Voor de Regio Noordoost Brabant maak ik elk kwartaal een nieuwsbrief met Adobe Spark in de vorm van een one pager. De URL wordt eenvoudig gedeeld op intranet, in de mail, websites en social media. De nieuwsbrief zit bomvol visuele content; van mooi beeld tot filmpjes en illustraties.