Interim communicatieadviseur

Aan de slag bij Baanbrekers

Vraag

Onze communicatieadviseur is langdurig afwezig. Kun jij tijdelijk zijn taken overnemen?

antwoord

Ja, natuurlijk!

Interim communicatieadviseur bij Baanbrekers

In de periode augustus 2022 tot en met maart 2023 ben ik aan de slag gegaan als tijdelijk communicatieadviseur voor Baanbrekers (sociaal werkbedrijf voor de gemeente Heusden, Loon op Zand en Waalwijk). Een mooie rol binnen een ambitieuze organisatie. Met veel plezier heb ik een bijdrage kunnen leveren aan de dagelijkse gang van zaken (grote en kleine communicatievragen) en mocht ik werken aan een aantal mooie grotere projecten.

Zo werkte ik aan…

– Een communicatieplan voor de nieuwbouwplannen
Van doelgroepen tot boodschappen en een praktische uitwerking naar alle interne en externe communicatiemiddelen en -momenten. Op grote lijnen voor de komende jaren en in detail voor de eerstkomende kwartalen. Van overkoepelend tot praktische acties.

– Tools voor het project ‘psychosociale arbeidsbelasting’
In dit project stond de vraag ‘hoe zorgen we voor een sociale en veilige werkomgeving?’ centraal. Ik ontwikkelde een presentatie en tools waarmee de organisatie met dit onderwerp aan de slag kon gaan.

– Communicatie energietoeslag voor inwoners
In 2022 en 2023 konden inwoners met een minimaal inkomen energietoeslag aanvragen bij Baanbrekers. In 2022 heb ik alle communicatie verzorgd voor deze opdracht. Van persbericht tot telefoonbandje en van FAQ op de website tot brief. Alles om de doelgroep a) zo goed mogelijk te bereiken en b) zo volledig en helder mogelijk te informeren.

– Een plan van eisen www.baanbrekers.org
Ik ging met veel verschillende collega’s in gesprek om alle wensen en eisen voor een nieuwe Baanbrekers website op te halen. Op basis van alle input schreef ik een beknopt plan van eisen waarmee ik mogelijke leveranciers heb benaderd. Met een aantal mooie offertes van websitebouwers heb ik het project bij mijn afscheid overgedragen.

Met veel plezier heb ik 8 maanden bij Baanbrekers gewerkt. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk met mijn frisse ‘externe’ blik mee te denken en nieuwe ideeën in te brengen. Ik word er blij van wanneer ik niet alleen de ruimte krijg om exact mijn opdracht uit te voeren, maar ook de ruimte voel om -gevraagd en ongevraagd- (verbeter-) voorstellen te doen en nieuwe ideeën te opperen.

Communicatie Baanbrekers 2022

Ook tijdelijk een communicatieadviseur nodig?

Bel Nelien 06 – 19 93 07 79

De koffie
staat klaar

Heb je een vraag, wil je kennis maken of denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Laat dan gerust van je horen. Stuur via het formulier hiernaast een berichtje en je hoort snel van mij.

Het Marketingloket maakt marketing makkelijk. 

stel mij een vraag

3 + 13 =