Schrijf ons ambitiedocument

Den Bosch Datastad 

Vraag

Kun jij ons helpen ons ambitiedocument Den Bosch Datastad te schrijven? Begrijpelijk leesbaar & uitnodigend voor iedereen (van raad tot onze inwoners).

antwoord

Leuk om een positionering van de stad waarin ik woon te vangen in de juiste woorden. Ja, ik help jullie graag!

schrijven van een ambitiedocument

Het schrijven van een ambitiedocument is -wat mij betreft- nooit een makkelijke klus. Maar wel een leuke, als je het mij vraagt. Ik houd ervan om uit een brei ingewikkelde woorden en vaktermen opzoek te gaan naar de kern. En deze dan ook nog eens te vertalen naar een toegankelijke, leesbare en uitnodigende tekst. Een tekst die jij en ik begrijpen.

Nou had ik in dit geval een kleine voorsprong: ik schreef eerder al eens teksten voor de Dataweek NL. Dus de inzet van AI en een Digital Twin van de stad zijn voor mij niet compleet nieuw. Neemt niet weg dat ik nog geregeld heb moeten Googlen naar specifieke begrippen om alle inhoud goed te kunnen begrijpen.

Heldere opbouw
Om de lezer goed mee te kunnen nemen in het verhaal hebben we gekozen voor een heldere opbouw. Van hoogover ambitie (abstract) via programmalijnen naar concrete projecten en doelen als bewijslast.

Na het schrijven van alle teksten is het document vormgegeven en voor de zomer besproken in het college.

Van abstract naar heel concreet

De koffie
staat klaar

Heb je een vraag, wil je kennis maken of denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Laat dan gerust van je horen. Stuur via het formulier hiernaast een berichtje en je hoort snel van mij.

Het Marketingloket maakt marketing makkelijk. 

stel mij een vraag

12 + 3 =