Vraag

Schrijf een marketingplan inclusief nieuwe kernwaarden, positionering en on- en offline middelen mix waar wij de komende jaren weer mee vooruit kunnen. En pas direct alles toe op onze nieuwe website; deze is flink verouderd qua techniek en content en allesbehalve SEO proof.

antwoord

Ik schreef niet alleen een marketingplan, maar maakt ook een Facebook plan en contentplanning. Daarnaast schittert er een mooie nieuwe website waar Kinderopvang Thuis weer jaren mee vooruit kan.

Wat ik leuk vind aan mijn zzp’en? De afwisseling. Ik ontmoet veel mensen, ik kom op inspirerende (werk-) plekken en leer veel. Enorm veel. Het mij eigen maken van voor mij nieuwe branches is keer op keer een leuke uitdaging. Ook dit keer.

Ik heb geen kinderen. En ben dus ook niet thuis in gastouderopvang. Onhandig? Helemaal niet. Juist vanuit mijn onwetendheid op dit vlak, ben ik aan de slag gegaan voor Kinderopvang Thuis.

Vanuit mijn onwetendheid,
ben ik aan de slag gegaan

Eerst goed onderzoeken. Makkelijk, want ik ben immers blanco op dit gebied. Intern, van a tot z, Kinderopvang Thuis doorlichten. Wie zijn ze, wat doen ze, wat beloven ze en aan wie beloven ze wat.

Dan extern. Wat zeggen anderen over Kinderopvang Thuis?
Welke spelers zijn er nog meer op de markt? Niet alleen kijken naar gastouderopvang, maar breder; welke varianten kinderopvang zijn er allemaal?
Welke opties hebben ouders om oppas voor hun kindje te regelen?

Op basis van alle input die ik heb verzameld, ben ik structuur gaan aanbrengen, maar ook aan de slag gegaan met het formuleren van passende kernwaarden, het invullen van een positionering en het opstellen van een kernboodschap.

Deze elementen vormen de basis voor een off- en online middelenmix (zo stelde ik een Facebook strategie-light op). Én voor een nieuwe website. Een website die aansluit bij de kernwaarden met een eigentijdse, informele en professionele look & feel.

“De samenwerking met Nelien is heel fijn, ontspannen en relaxed. Ze heeft kennis van zaken, is professioneel, begrijpt heel goed wat de wensen zijn en neemt uit handen wat afgesproken is. De lijnen zijn erg kort en dat werkt prettig.”

Maud, Kinderopvang Thuis

Meer weten?

Bel Nelien 06 – 19 93 07 79 

 

Nieuwsgierig
naar meer?

De koffie
staat klaar

Heb je een vraag, wil je kennis maken of denk je dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Laat dan gerust van je horen. Stuur via onderstaand formulier een berichtje en je hoort snel van mij.

Het Marketingloket maakt marketing makkelijk. 

stel mij een vraag